Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

ETA, de campanya

cosmeb | 29 Febrer, 2008 13:42

Avui ETA ha tornat a donar senyals que vol protagonisme en aquesta campanya electoral, a més del que ja li donen Rajoy i els seus.

Supòs que Alcaraz ja té el seu "gest". Aquest Alcaraz un cop més feia unes declaracions lamentables. Imagin que ara el PP s'afegirà al tema. O no... l'objectiu d'ETA en aquest cas ha estat un local del PSOE. Curiós, no és ver? Pel PP els socialistes som "amics d'ETA", per ETA els socialistes som objectiu. Quan acabarà això?

Simplement ignorants...

cosmeb | 29 Febrer, 2008 07:20

Acab de llegir un comentari a un diari de les nostres illes, es referia a l'exitós i històric míting del president i candidat Zapatero al Palma Arena. Crec que és prou expressiu del ressentiment, de la mala bava típica del que ja se sent perdedor de les eleccions, i al mateix temps de la mala educació, prepotència i fatxenderia (que no té res a veure amb fatxa... o si) que demostren determinats "anònims" comentaristes de les webs de diaris, digitals, blogs i partits. Gent que no dona la cara, dedicada a crear una imatge falsa de prepotència... aquest és d'antologia del disbarat, de la ignorància, de l'estupidesa humana:

Comentario enviado el día 27-02-2008 a las 14:36:14

intentar convencer a un votante del PSOE de lo malo que es el PSOE es como intentar convencer a un perro de que es una cabra y rebuzne como un asno

Autor: peseteros soplagaitas ocasionalmente estupidos

 

 (Segueix)

Tristesa.

cosmeb | 28 Febrer, 2008 21:30

Escric aquest "post" amb molta pena, amb una tristesa que em fa difícil expressar-me. Venc d'un funeral. Hem despedit a un company, un militant socialista de fa molts d'anys, un d'aquests que als anys 70 es posaren al capdavant de les primeres candidatures municipals de la democràcia, en l'edat de la jubilació. Víctima d'un desgraciat accident. Em produeix encara més tristesa pensar com ens toparem pel carrer dissabte passat, i parlarem animadament d'aquesta campanya electoral. Ell era optimista. Confiava en el vot dels joves. Sempre m'ho deia.

Estic trist, molt. Les persones senzilles, honradament, humilment socialistes des de sempre són les que em recorden que tenim una responsabilitat molt gran aquells als que el partit ens ha donat una oportunitat de treballar pels nostres ideals. Esper no decebre cap d'aquests socialistes que són, sou, la vertadera sàvia que ha fet progressar Espanya des de fa més d'un segle.

Ho deia Pablo Iglesias, el pare fundador:"Los socialistas no mueren, se siembran."

I va ser històric: ZP a Palma.

cosmeb | 27 Febrer, 2008 21:36

N'hi ha que ho saben expressar millor que jo, amb més enginy, però és cert que les paraules del candidat i President ens "eixamplaren l'esperit", citant el periodista: "Nunca había habido tantos socialistas en Palma, y el presidente del gobierno se consagró a expandir -o expander, como dice el presidente- sus espíritus".

Era un Zapatero recent arribat de guanyar el primer debat al rival, pels punts segons alguns, sobradament per als més convençuts, i despistats els que no poden enviar-se la derrota que se'ls apropa. Un Zapatero a qui es notava cansat, però en la plenitud del seu verb fàcil, carregat de valors, de compromisos... també per Balears.

Per molt de greu que els sapi als que només empren un argument durant la campanya la força del compromís d'un aspirant a la Presidència que ja ha estat President, aclapara. Ens va aclaparar a tots, que botarem de les cadires, i aclapararà la campanya electoral... avui ja només parlen d'això. Ai.

Però no crec que fos la part més important de tot el que va dir el candidat-president...

 (Segueix)

ZP guanyador... i avui és a Palma.

cosmeb | 26 Febrer, 2008 10:20

El debat d'ahir el va guanyar Zapatero, i totes les enquestes dels diferents mitjans ho posen de manifest, també les enquestes virtuals... quasi unànimement, ja que el PP i el seu entorn mediàtic, sociològic... intenten embullar el resultat.

"Victoria por la mínima de Zapatero. Zapatero ha ganado el primero de los dos debates previstos esta campaña,..."

"Zapatero neutraliza las acometidas de Rajoy y lo supera al contrataque."

"Zapatero gana, Rajoy aprieta"

"Zapatero gana por cuatro décimas . Los comentaristas de 'La Vanguardia' otorgan de nota media un 5,5 a Zapatero y un 5,1 a Rajoy"

 (Segueix)

Zapatero a Palma, demà 26-F al Palma Arena

cosmeb | 25 Febrer, 2008 13:30

El President del Govern i candidat socialista, José Luís Rodríguez Zapatero, visita Palma demà.

No t'ho perdis.

Serà a partir de les 19:30 hores al Palma Arena.

De moment tenim autobusos sortint de la pràctica totalitat de municipis de Mallorca.

Zapatero
SERÀ HISTÒRIC

web dels socialistes

 

 

L'alarmisme de Rajoy... posat en dubte.

cosmeb | 22 Febrer, 2008 16:15

Tret d'un diari d'àmbit estatal: El mejor ejemplo de los últimos días son los ataques de grupos de estudiantes contra María San Gil, Dolors Nadal y Rosa Díez. Sin encomendarse ni a Dios ni al diablo, Rajoy lo atribuyó a la oscura mano de Zapatero, la misma que alentó el 11-M, la crisis económica mundial, los problemas de la familia cristiana, la crispación... A este respecto, sin embargo, Zapatero encontró ayer un apoyo inesperado. El filósofo Fernando Savater, impulsor del partido en que milita Rosa Díez, declaró ayer que los ataques a las candidatas antes citadas "no tienen absolutamente nada que ver" con el clima electoral. Y puso un ejemplo: "No estábamos en periodo electoral ni estaba Mariano Rajoy enfadado y a mí me montaron un número exactamente igual al de María San Gil, con el mismo tipo de carteles, insultos y agresiones a los escoltas". No detalló Savater la fecha exacta en que sufrió el ataque, pero el servicio de documentación de este periódico lo averiguó en 30 segundos: fue el 3 de marzo de 2003, en la universidad de Barcelona. Aznar llevaba siete años justos en el poder.

Ai, Rajoy, Rajoy... «Quousque tándem, Rajoy, abutere patientia nostra?» (Fins quan abusaràs de la nostra paciència, Rajoy?).

Aprop i enfora, algú es va perdre un capítol de Barrio Sésamo.

cosmeb | 22 Febrer, 2008 07:30

Rosa Estaràs ha pronunciat avui, i perdó per l'expressió, una tonteria solemne, per no dir una "solemne tonteria". Segons llegesc a un digital bastant pro-PP: << Estaràs subraya que quienes votaron al PSOE en las últimas elecciones están hoy “más cerca” del PP >>.

Al.lucinant... algú es va perdre un capítol de Barrio Sésamo.

 (Segueix)

Més sobre la campanya.

cosmeb | 20 Febrer, 2008 21:31

La campanya electoral o pre-campanya, comença a veure's influida pel dia a dia nostrat, les divergències sobre determinades lleis, però també, en positiu, l'assoliment de fites importants. (Segueix)

És Rajoy creíble quan ara es presenta com a moderat?

cosmeb | 19 Febrer, 2008 19:20

No. El portaveu de la crispació durant tota la legislatura ara va de moderat. Rajoy ha estat el portaveu del radicalisme, dels missatges incendiaris. Recordau allò de "España se rompe"? O allò altre de "la familia se rompe"? Recordau la teoria de la conspiració?  REcordau les manifestacions a on es mesclaven les banderes espanyoles pre-constitucionals amb les banderes del PP? Recordau els insults al President del Govern? Recordau les agressions de militants del PP contra un ministre socialista? Recordau a Martínez Pujalte, a Zaplana, a Acebes? Els crispadors professionals que han desaparegut ara durant la campanya. Només en queda un dels crispadors: el propi Rajoy.

Convé fer memòria...

 (Segueix)

Emotiu record per Mercedes Buendía.

cosmeb | 19 Febrer, 2008 07:27

Diumenge passat recordàvem a la companya Mercedes al sopar anual d'entrega del Premi Maria Plaza. Na Francina Armengol recordava que na Mercedes Buendía formava part d'aquella Comissió Executiva dels Socialistes de Mallorca elegida l'any 2000, la mateixa executiva que passà de 33 candidatures municipals a 50, i que decidí crear un Premi anual per reconéixer els mèrits de les dones i entitats que han lluitat per la igualtat real entre dones i homes.

 

 (Segueix)

Així manipula el PP

cosmeb | 17 Febrer, 2008 18:09

Supòs que ja coneixeu el canal psoe a Youtube.

Aquest és el darrer vídeo penjat: una vergonya de manipulació del PP! Al més pur estil Urdaci, el recordau? Només fa 4 anys que els "Telediarios" eren d'aquest estil...

I no deixeu de seguir la campanya del PSOE a Mallorca.

Recursos de campanya.

cosmeb | 16 Febrer, 2008 10:56

Avui en dia ja resulta impossible no estar ben informat del que fan i diuen els candidats en una campanya electoral: (Segueix)

Confiar o desconfiar en el país.

cosmeb | 14 Febrer, 2008 08:00

 

El pessimisme i l'optimisme deuen ser formes diferents de fer país. Vull dir amb això que un polític, un intel·lectual, un periodista o una persona que perdi un moment en imaginar el país on viu, en fer-se'n una imatge mental i projectar aquesta en el futur, amb perspectiva del passat, pot tenir-ne una percepció positiva o negativa, depenent de la persona i la seva circumstància, percepció a partir de la qual construirà (si és persona constructiva) la seva idea de país, el seu projecte personal del que hauria de ser el país. Perquè dic tot això?

 

En la voràgine electoral que ens acompanya, i per ventura en tota l'activitat política i en el món que l'enrevolta (periodistes, tertulians de ràdio i de cafè, etc.) un comença a veure com certament alguns partits o coalicions construeixen el seu discurs únicament i exclussiva sobre la visió negativa del país. Sentim o llegim a diari, dimensionades amb excés, afirmacions sobre si estam expoliats, humiliats, sotmesos... o bé tenim una economia enfonsada, deprimida, sense perspectiva de futur... opinions o idees totes elles respectables, totes elles dignes de ser tingudes en consideració, perque en moltes ocasions les sentim per boca (o les llegim) de persones a qui es suposa uns coneixements, una capacitat, una posició privilegiada d'observadors del nostre país.

 

Clar que si analitzam el marc en el qual es fan tals afirmacions podem sospitar que són fruit de campanyes electorals en boca de polítics, opinions interessades en determinats articles, armes, en defintiva, del dia a dia polític.

 

És una sensació personal, reforçada per la desconfiança que hi ha actualment de la societat civil envers la política i els polítics, que aquest tipus d'estratègia o de discurs "en negatiu" no contribueix en res de positiu al país, és més, desanima la ciutadania de ser activa i participativa, la duu a tenir una visió negativa de la política, i del futur col·lectiu. En definitiva, a la llarga no és bona per construir el país, per fer-lo progressar. Fer la política a la contra, en negatiu, en permanent estat de desconfiança cap a les institucions i les persones que les ocupen acaba debilitant la pròpia democràcia, i només satisfà als acèrrims de cada facció política.

 

Convendria algun dia posar-nos d'acord en reivindicar la política en positiu, en aprendre a fer oposició o campanya electoral sense dibuixar en negatiu tot el que és o ha estat el país fins al moment. Confiar o desconfiar en el futur del país, de Mallorca, de les Illes, és del que parlam.

 

Consensos i unanimitats són difícils, i no en parlem en campanya electoral, però ens haurem de plantejar, sobretot davant unes eleccions, si aquell que sempre ens parla en negatiu està capacitat per liderar o representar el seu país, per molt que s'ompli la boca de pàtria o de país. Una pàtria, un país, uns ciutadans, en els que semblen no confiar.

Enquestes i realitats. A menys d'un mes del 9-M.

cosmeb | 11 Febrer, 2008 09:00

Aquests darrer cap de setmana alguns mitjans de comunicació d'àmbit estatal han publicat enquestes, en alguns el PSOE rondava el 41,7 % o el 42 %, el PP estava entre el 37 i el 39 %. El resultat no era molt diferent de l'any 2004, les distàncies quasi no es mouen, això sí, la participació prevista rondava el 70 % tirant per avall. I d'entre els votants decidits el 70 i pico % dels votants del PP ja estaven convençuts d'anar a votar i votar el PP, en canvi els votants d'esquerres, com és habitual, només estaven decidits a anar a votar devers el 56 %, i un nombre més ampli estava indecís. Que vol dir tot això?

 

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS