Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

Una tragèdia shakespeariana.

cosmeb | 26 Febrer, 2010 07:05

Diu Arthur Miller que “els líders polítics de tot arreu han acabat per comprendre que per governar han d'aprendre a fer d'actor”. Segurament té una part de raó, el ciutadà que observa la política de lluny, a través dels mitjans de comunicació, no deu arribar a percebre el polític com una persona diguem-ne “normal”, sinó com un personatge més d'una obra de teatre que no va ben bé amb ell. Els polítics, al mateix temps, i sempre segons Miller, ens hauríem de sentir partíceps d'aquesta obra i per tant “actuar”, adaptar-nos al nostre personatge o fer esforços per modelar-ne un de diferent, més amable i acceptable pel ciutadà, un possible votant.


El raonament és bò, i seguint el fil m'atreviria a dir que a les Illes Balears en aquesta legislatura estam vivint una autèntica tragèdia, digna de Shakespeare. O almenys hi podriem trobar molts dels temes, arguments o personatges que caracteritzen els clàssics del mestre anglès.


No és nou. Ja tenguerem la nostra pròpia versió real de “El Rei Lear” els anys 1995-1999, amb la retirada (forçada) del líder, que seria “traït” pels seus dos successors. Una versió de l'obra que ens costà menys que la superproducció d'Akira Kurosawa, segurament, sempre i quan no tinguem en compte que costaren a l'erari públic els escàndols d'aquella época com el Túnel de Sóller o Brokerval.


 (Segueix)

Canviar per seguir igual?

cosmeb | 17 Febrer, 2010 07:15

Una col·laboració al digital La Veu de Mallorca: Resulta impossible en aquests dies escapar del debat públic sobre els darrers aconteixements polítics. La greu crisi que afecta les institucions, una crisi de desconfiança de la ciutadania envers la política i els polítics, ha viscut un “in crescendo” els darrers mesos que han desembocat en la difícil decisió presa pel president Antich, seguida per tot el Partit Socialista, compartida pels socis de l'esquerra nacionalista i ecologista del Bloc. Es tracta d'una d'aquelles decisions que no només tendrà conseqüències a curt termini, si el PP decideix quina és la seva estratègia, sinó que obliga a canviar les estratègies de tots els actors polítics pel que queda de legislatura, i que farà que en funció dels moviments que es produeixin aquests dies, setmanes o mesos vinents, marquin una nova etapa en la història de la nostra autonomia. (Segueix a la secció d'opinió del digital LA VEU DE MALLORCA)

La pregària.

cosmeb | 05 Febrer, 2010 07:30

Llegida amb deteniment la "pregària" que el president Zapatero pronuncià a Washington, crec que val la pena reproduïr-la, pel seu interés, pels valors que representa i per l'encert de la seva orientació. Vos convid a llegir-la: ... (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS