Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

Infants i joves, entre els oblidats pels governs del PP.

cosmeb | 19 Abril, 2013 13:46

Aquesta setmana al Parlament hem pogut parlar de temes que afecten a la nostra gent jove, problemes com la manca d'ocupació, la necesistat de soritr a cercar feina a l'estranger... qüestions importants, que l'oposició duu a debat a al seu del poder legislatiu autonòmic, tot preocupats perquè percebem una notable passivitat del Govern, particularment pel que fa a la joventut illenca.

 

Ahir, dijous, tenguerem oportunitat de fer algunes preguntes al Conseller d'Educació, Cultura i Universtitats, que en part també gestiona ocupació i joventut, que no és poca cosa, sobre la política de joventut que està aplicant el Govern de les Illes Balears. La resposta va ser decebedora, vam constatar com més d'un any després de que els SOCIALISTES duguessim una proposta de fer un PLA D'OCUPACIÓ JUVENIL per les Illes Balears, aquest ni tan sols s'ha començat a treballar, ni a estudiar, ni a negociar.

No només això, vivim una época en que totes les polítiques de joventut han passat a un segon terme, les retallades, l'austeritat, justifiquen, per Bosch i el PP, que el Govern liquidi l'organisme de participació dels joves de les Illes Balears, el Consell de la Joventut, justifica que es deixin de fer programes de prevenció de la SIDA, d'educació sexual, de formació en valors, d'associacionisme,... reduint la política de joventut a temps lliure i informació juvenil, justificant la desaparició de programes com els de Salut perquè "la conselleria de salut ja ho fa", aquesta afirmació del conseller és precisament un retrocés de 30 anys en polítiques per als joves, s'abandona la transversalitat, la idea dels programes integrals de joventut, per tornar a unes Direccions Generals de Joventut que només es dediquen als albergs juvenils, a la informació i al Carnet Jove. Demostra la manca d'interés d'aquest Gover i del PP en la política per a joves.

No només això, va afirmar el Conseller que l'emigració de joves, 3000 de les illes entre 2007 i 2012, és una "aventura", per noltros és un drama, un problema social perque la nostra societat és incapaç de donar oportunitats a la generació més ben formada de la història. Front a aquesta situació tenim un cert "cofoïsme" del Govern que en això hi veu oportunitats (per alguns sí, no ho negam) i una programes europeus que funcionen. Pot ser els programes europeus funcionen, és la societat illenca i el Govern d'aquí el que no funciona.

I un breu esment a la infància, que hem posam ben a posta al títol, i és que ahir durant el matí vaig poder adreçar una pregunta al Director General d'IB3 sobre la programació infantil de la televisió pública. Aquesta es redueix a uns 40 minuts cada dematí, excepte els diumenges on l'equifit minutatge baixa a 20, deixant-ne 50 per la Santa Missa. El Director General s'excusava de no oferir programació infantil en la llengua pròpia de les Illes Balears enviant-hos a veure les televisions generalistes o sobretot els canals especialitzats, en castellà tots ells, li vaig poder dir que si els nostres infants havien de veure programació adreçada a ells en la seva llengua mare ens estava convidant a sintonitzar Canal 33.

En definitiva, tan poc prioritaris són els nins i nines per IB3 com ho són els joves pel conseller Bosch.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS