Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

El nou catecisme del PP: el catastrofisme

cosmeb | 07 Maig, 2009 18:45

Sentint el portaveu del PP al Consell, que mesclava l’Alemanya nazi, la Rússia stalinista, amb les crisis del petroli dels anys 70 i el crack del 1929, i tot plegat per venir a comparar l’actuació del Consell contra la crisis amb Herbert Hoover, el president republicà que va haver de fer front a la crisi del 1929, pensava que s’havia equivocat de debat, però no, el motiu era pintar una situació suficientment catastrofista per abordar la crítica de la gestió del Consell de Mallorca (al·lucinau!)

El PP reclamava prioritzacions pressupostàries extraordinàries, demostrant  o bé un absolut desconeixement del funcionament de la nostra Comunitat Autònoma i del sistema de finançament dels Consells Insulars, o bé tornant a fer gala de la demagògia i el catastrofisme en torn a la crisi a la que ens té acostumats la tropa d'en Rajoy.

Amb el seu habitual estil ampul·lós, exagerat, semblava que si el Consell no feia mesures “extraordinàries”, seriem els responsables de la “catàstrofe” econòmica mundial. Res nou, el manual del PP. Crec que la gent del PP sap (o hauria de saber) que el finançament del Consell de Mallorca actualment necessita una profunda revisió, és just, no permet grans maniobre. A més els doblers arriben vinculats per les lleis de transferències o per convenis a l'exercici d'unes determinades competències; i a pesar d’això el Consell, amb el seu escàs pressupost, ha donat passes a Madrid, al Consolat, a Europa, a treure nous convenis, noves inversions. Perquè recursos propis no n’hi ha.

A tot això cal recordar que es tracta d'un pressupost que ha augmentat 25 % el pressupost dels Serveis Socials, i un 141 % la inversió pública pel 2009. Dues mesures clarament "anti-crisi". La reacció del Consell front a la crisi econòmica no s'ha de reclamar ara: ja es va produir a finals de 2008, en redactar el pressupost, i en 2 línies de feina bàsiques:
1) Augmentar les polítiques de Benestar Social.
2) Augmentar la inversió pública.

Aquests objectius ja es troben reflectits al pressupost, però, com deia abans, a més hem anat cercant recursos nous i fórmules d’ajut a les empreses i als ciutadans. Dos exemples: la reducció de la taxa d’enderrocs, i la segona la modificació de crèdit de més d’1’5 milions d’euros aprovats al Ple de maig per més mesures de política social i per incrementar la inversió. Unes propostes a les quals el PP no ha donat suport. Això són fets, i no només retòrica.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS