Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

Carreteres i coherència.

cosmeb | 10 Setembre, 2010 07:22

Jaume Matas va decidir que el que havia de ser la variant de Llucmajor seria una autopista, del tamany desproporcionat que li agradava a aquell Govern, però al final enlloc d'una autopista en feren mitja, que actualment acaba a un coll de botella a les afores de Llucmajor. Ahir el PP es va despertar al Ple del Consell demanant que s'acabàs l'autopista fins a Campos, una autopista que fos quin fos el tamany acabaria al coll de botella de l'entrada de Campos.
Va fer com si no fóssin importants dos detalls: per complir la legalitat vigent s'ha de modificar el Pla de Carreteres o almenys argumentar tècnicament, un Pla aprovat fa poc més de mig any. I en segon lloc, per finançar aquesta obra se n'ha de deixar de fer una altra.
El curiós de tota la història és que durant la recent tramitació del Pla (fa un any poc més o menys), els únics interessats en avançar aquesta obra de Llucmajor a Campos fóren les Agrupacions Socialistes de Campos i Felanitx, i donat el seu interés transmeteren aquesta proposta al llavors Conseller d'Obres Públiques a través del Grup Socialista. La resposta fou que els tècnics tenien arguments per posposar-ho, i tal i qual. Quedà com ho havia proposat el Conseller del moment, imagin perquè en aquell moment UM de Campos, encara, no va tenir tampoc interés en avançar l'obra. En tot cas així va quedar i així es va aprovar el Pla.
Resulta molt curiós i sorprenent que després, durant el període d'al·legacions ni el PP (ni el de Palma ni el de Campos), ni UM (ni a Palma ni a Campos) parlàssin mai de modificar aquest aspecte del Pla de Carreteres, en canvi ho han proposat la primera setmana de setembre. Creis en les casualitats? Ha estat la setmana en que UM s'ha quedat sense grup municipal a Campos, i ha començat la batalla política pels vots que quedaran pel camí.
El Conseller d'obres públiques actual va anunciar que des del seu Departament ja s'estava treballant en la carretera, en un estudi sobre la seva perillositat (equiparable a altres), i que es podrien prendre mesures inmediates que no signifiquen fer una perllongació de l'autopista estil Matas.
Un cop més vàrem haver de debatre sobre les coses mal fetes de la legislatura de Matas, i haver de carregar amb la responsabilitat de no haver arreglat un nyarro més. El que lament és que hi hagi gent o partits polítics que es sumin al carro de l'oportnisme i oblidin que quan hi haurien pogut fer alguna cosa van decidir no fer-ho, i ara demanen allò que saben que és pràcticament impossible.

Comentaris

 1. Re: Carreteres i coherència.

  Gràcies per totes les aportacions. Per suposat conec la carretera, i bé, i és cert el que esmenta Begoña quan diu que les imprudències i frissors són les que la fan perillosa, a això hi sumaria les nombroses sortides de finques de fora vila que peguen directament a la carretera.
  També crec que són necessàries mesures d'urgència, i així ho vaig transmetre, personalment, l'estiu de 2009 a qui n'eren responsables de les carreteres de Mallorca en aquell moment. Pens que s'hauria d'haver inclòs alguna mesura en el Pla de Carreteres, ho pensava llavors i ho pensa ara.
  A tot això, insistesc en afirmar que el que ha fet més perillosa la carretera és el final "abrupte" de l'autopista a les rodalies de Llucmajor. I per això pens que per no acabar "abruptament" l'autopista o desdoblament que es pugui fer fins a Campos, caldrà que es faci al mateix temps la variant d'aquest poble, crec que és de caixó.
  Finalment, qui ha viscut d'aprop aquesta història des de fa estona (la legislatura passada, per exemple, varem demanar ja la variant abans de que es fes l'autopista de Llucmajor), hem trobat sempre un cert desinterés, no sé si motivat pels tècnics o perquè alguna cosa ha fet que políticament no interessàs aquesta carretera ni la variant de Campos fins aquest darrer mes. El primer conseller que posarà damunt la taula una actuació d'urgència, o com a mínim un estudi, haurà estat l'actual conseller d'Obres Públiques, segons ho va anunciar al Ple.
  Als del migjorn ens ha perdut històricament ser poc reivindicatius, no sé si té a veure amb que la major part de la nostra històrica democràtica hem tengut batles provinents de la dreta o del centre-dreta, que per definició són poc reivindicatius.
  No hem d'afluixar ara que el tema està a l'agenda política.

  Cosme | 18/09/2010, 10:51
 2. Re: Carreteres i coherència.

  Sr. Bonet, a bon segur que no li descobriré res, ja que estic més que convinçut que donada la seva condició de Saliner, vosté coneix més que bé el problema, però no li pareixen les estadístiques de sinistralitat a la carretera de Campos, motiu més que jsutificat per actuar d'urgència, no només en adequar sortides i variants, sino en tal vegada sense convertir-la en prollongació de l'autovia de Llucmajor, si que actuar com es va fer al seu moment amb la carretera de Manacor, doble carril i amb mitjana pot ser una bona solució per a intentar devallar aquesta sinistralitat que copeja malaurdament una vegada i una altra a la nostra societat?

  Salut

  Ciutadà | 11/09/2010, 10:25
 3. Re: Carreteres i coherència.

  Hola Cosme:
  Gràcies per aquesta informació dels fets. Però els que circulam habitualment per aquesta carretera, amb molt de tràfic a l´estiu, on tens la sensació de jugar-te la vida per les nombrosses imprudències i frissors dels altres conductors, agraïm que es pugui avançar amb el desdoblament d´aquesta carretera. L´estadistica de morts i accidents dels messos d´agost i setembre del 2010 fa molta por.
  Salutacions cordials.

  Begoña Sánchez | 11/09/2010, 09:27
 4. Resposta

  Una resposta clara saliner: la variant de Campos.

  Quan negociàvem el Pla de Carreteres no en varen ni voler sentir a parlar d'aquesta, ni d'avançar la intervenció.

  Vàrem demanar una actuació immediata l'estiu del 2009, i se'ns va dir que no, i vàrem aprovar el Pla de carreteres que varen proposar els responsables del moment.

  El que m'indigna és que els mateixos que en aquell moment vàren ignorar les necessitats d'aquesta carretera vulguin aparéixer com a "salvapàtries", quan realment callaren i deixaren fer.

  No pens que allargar l'autopista sigui una solucio, si fer actuacions a la carretera, solucionar els accessos a l'autopista actual i sobretot fer una variant a Campos, que és el principal coll de botella del migjorn.

  Si hi arribarem a temps no ho sé perquè, com s'ha dit, al Pla de Carreteres alguns dels que ara demanen avançar-ho, van deixar aquesta obra per d'aquí a uns anys.

  De moment el Departament de Carreteres ja treballa sobre solucions inmediates als problemes de sinistralitat.

  Salut!

  Cosme | 11/09/2010, 00:03
 5. Pregunta

  A més de donar la culpa als altres què creus que s'ha de fer cosme ?

  saliner d'esquerres | 10/09/2010, 15:45
 6. Re: Carreteres i coherència.

  Ja tornen començar a cercar excuses per asfaltar Mallorca sencera o que? Aquests no canvien.

  Mister X | 10/09/2010, 09:23
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS