Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

Pressuposts i interpretacions al Consell de Mallorca.

cosmeb | 13 Novembre, 2008 08:59

Ahir, durant tot el dia, van comparéixer davant Comissió tots i cadascun dels consellers i conselleres de l'equip de govern del Consell de Mallorca per explicar el seu pressupost i respondre les preguntes de l'oposició. El reflex que n'apareix a la premsa avui, per desgràcia, en resulta molt pobre i esbiaixat cap a la roda de premsa feta per l'oposició, el PP, el qual evidentment intenta trobar motius de crítica a uns pressuposts que estan complint amb pràcticament tot allò que durant els mesos precedents han anat avançant els diferents responsables polítics, des de la presidenta fins als diferents consellers.

 

El PP vol fer incidència en el tema de les subvencions nominatives (si saben vostés que vol dir), agafa la "brocha gorda" i s'aferra a un error de la informació donada a la premsa dissabte passat per atacar no sap ben bé que, en el cas del Departament de Presidència el PP està atacant i denunciant els convenis que signarem amb la Fundació Universitat Empresa de la UIB, la Fundació Universitat Catalana d'EStiu, la Fundació Santuari de Lluc o Sa Nostra per impulsar una gran iniciativa sobre "La Sibil·la". Supòs que cadascun dels projectes que hi ha darrera aquestes fundacions, perfectament delimitats en els respectius convenis en el seu moment, responen a unes necessitats de la societat mallorquina, a unes inquietuds i sensibilitats, a les quals el PP no s'atreveria a atacar. Però com deia... "brocha gorda" i ja veurem, el rigor queda a ca seva (si mai ha existit) i van a cercar el titular més espantós possible. Trist favor a política mallorquina, sens dubte.

Per altra banda els pressuposts del 2009 difícilment són atacables, durant el 2008 es van concretar 2 convenis fonamentals amb el Govern de les Illes Balears per carreteres i per benestar social, que una vegada incorporats als pressuposts del 2009 representen al voltant de 50 milions d'euros, destinats a fer obra pública i a la millora dels serveis socials, entés això en el sentit més ampli perque el primer que s'ha de fer és posar ordre a un cert desgavell heretat de l'etapa anterior.

A més, s'han aconseguit nous acords també amb el Govern de Francesc Antich, el president més insularista que hem tengut, que han permés entre d'altres coses augmentar la partida del Pla d'Obres i Serveis, preveure millores d'equipaments pels Bombers de Mallorca, millorar l'atenció a les associacions de gent gran (un altre d'aquests forats "heretats"), augmentar discretament la partida de la televisió pública per tal de millorar els salaris i contenir el deute de la institució, que no és poca cosa. Que fan falta fer moltes més coses per Mallorca? Segurament sí, però els partits que conformen l'equip de govern marcaren aquestes prioritats en les seves àrees de responsabilitat. Segurament el PP ho hagués fet d'una altra forma, però noltros hem optat per millorar els serveis socials i invertir en obra pública. Creim que amb el seu modest pressupost el Consell és a través d'aquestes dues polítiques com millor pot ajudar en aquesta situació de crisi que vivim. La resta són titulars, i poca cosa més al darrera.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS