Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

PP-UM: un pacte perjudicial per Mallorca.

cosmeb | 19 Gener, 2007 07:46

Dilluns passat, al debat de política general del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar i el portaveu del PP van argumentar les bondats, i les "solucions" aportades pel pacte de dretes que durant aquests tres anys i mig ha governat el Consell de Mallorca, i ha donat suport al Govern Balear al Parlament.

És clar que des del punt de vista d'UM i PP el pacte els ha donat solucions, però solucions a qui?

L'argumentació del pacte de dretes feta per Munar i el portaveu del PP, de totes formes, va ser un tant diferent. Per una part Munar oblidà la participació del PP al Consell a través de l'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca (el troç de tarta que tocà al PP quan s'ho repartiren), que per noltors és una de les parts fonamentals de les competències del Consell. Per altra es centrà en les virtuts, bàsicament, del Pla Territorial i de les carreteres.

Quin Pla Territorial? El que va pactar UM amb el negociador del govern del PP, que era Jaume Massot, imputat pel "cas Voramar"? Ja ho varen dir tant el portaveu socialista Andreu Crespí com la candidata a presidenta del Consell, Francina Armengol, el texte del Pla pot estar molt bé en gran part, però PP i UM varen pactar les "excepcions", les Àrees de Reconversió Territorial, que per dir-ho de forma simple i entenedora, són uns quants grans negocis dibuixats damunt el Pla Territorial. Un Pla que no parla ni aporta solucions en matèria de transports ni de grans infrastructures.

Un Pla que no presenta solucions per al futur territorial de Mallorca, però que a PP i UM li pareix que dona solucions.

Pel que fa a les carreteres, Munar va parlar de les obres que ha fet el Consell, obres a la xarxa secundària i el desdoblament Palma-Manacor, la gran obra d'aquesta legislatura que curiosament és un projecte de la passada legislatura. Una "solució" que no és del Pacte PP-UM, sinó del Pacte anterior... i per altra banda Munar va oblidar que ella mateixa, el seu partit, havien donat suport a les macro-autopistes del PP que són les artèries per les que circulen les ànsies urbanitzadores que estan convertint pobles com Campos o Sa Pobla en barriades de la megalòpolis en que volen convertir Palma, i en conseqüència Mallorca.

Estic segur que als grans promotors aquest pacte PP-UM també els ha donat moltes i bones "solucions".

En Joan i na Margalida, o més bé Don Joan i Donya Margalida, foren els personatges en els quals Munar va voler simbolitzar la vida perfecta que segons ella es viu a Mallorca, són gent que no té problemes familiars, es conforma amb la realitat en la que viuen, i són un poc egoistes ja que no es preocupen per ningú fora del seu entorn, ni tenen cap preocupació per la Mallorca que deixaran als seus fills... però per ventura són expressió clara de la mentalitat d'aquest pacte de dretes, un pacte de silenci i egoisme.

De la intervenció del PP poca cosa que dir: triomfalisme, demagògia, i clar que tot va bé, sembla ser que fa quatre anys vam viure un apocalipsi i ara hem renascut de les cendres de la ignonímia més absoluta... en fí, res de nou, el PP complí amb el pacte de silenci, que sol rompre de tant en tant el regidor Rodrigo de Santos, qui per cert també va aparéixer en altres intervencions durant el debat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS