Administrar

Parlam de política, actualitat i reflexions personals.

No han deixat que parlàssim d'Andratx.

cosmeb | 04 Desembre, 2006 22:18

Avui al Consell de Mallorca hi ha hagut un Ple intens, centrat en les diverses iniciatives de l'oposició, aquelles propostes que passen desapercebudes per a l'opinió pública, que a penes aconsegueixen un breu als diaris. Entre aquestes propostes els socialistes en plantejàvem dues: una d'elles demanava a l'Institut de Serveis Socials i Esportius que destinàs més doblers a la prevenció de drogodependències, un tema de fons social, d'actualitat en la seva part "criminal" a través dels diferents titulars que han aconseguit els clans de la droga de Son Banya. Aquesta moció ha estat rebutjada per PP i UM.

L'altra moció demanava la modernització de la institució, des d¡un plantejament ampli, però amb clara voluntat de millorar la informació als ciutadans, la participació... com que era una declaració d'intencions s'ha aprovat per unanimitat.

L'horabaixa tots els grups de l'oposició havíem preparat una moció conjunta sobre el "Cas Andratx".

Era una moció per via d'urgència, això vol dir que només es pot parlar d'ella si la majoria absoluta dels consellers i conselleres insulars voten a favor de la urgència. Majoria que actualment tenen UM i PP, o en tot cas una majoria alternativa de PSIB, PSM, EU-EV més UM. Durant tot el dia hi ha hagut intents de consensuar la moció entre PSIB, PSM, EU-EV i UM. Els primers punts, més generals, parlàven de rebuig a la corrupció, genèricament, però el darrer dels acords feia referència a l'oferiment del Consell de Mallorca a l'Ajuntament d'Andratx per auxiliar-lo en la gestió i disciplina urbanística del municipi. Aquest darrer aspecte no ha estat assumible per UM. Perquè?

Els mitjans de comunicació apunten (fins i tot a nivell estatal) que la moció pretenia "assumir les competències d'urbanisme". Tampoc era tan taxativa. "Oferia" suport a l'Ajuntament, hi ha un matís important. Però cobrava major substància si tenim en compte que divendres passat Jaume Matas (president del Govern i del PP, el partit del ja ex-batle Hidalgo) i Jaume Porsell (batle accidental d'Andratx, també PP) signaven un consorci o protocol sense precedents per donar la gestió urbanística d'Andratx a un despatx de Madrid. Sona a cosa rara, no és ver?

Si després d'aquests fets el Consell s'hagués oferit, hagués donat la primera passa, haguéssim tengut la possibilitat de que fóssin funcionaris públics, no un caríssim despatx de Madrid pagat pel Govern (controlat pel PP, el Govern i segurament el despatx), qui tenguéssin la darrera paraula sobre la gestió de l'urbanisme a Andratx. Però no. UM donant la cara, i el PP per darrera, no han volgut.

Puc entendre, fent un esforç de posar-me en la seva pell i en les seves difícils relacions, que en virtut dels seus pactes no vulguin prendre un acord sobre la forma de gestionar l'urbanisme d'Andratx, però després d'una setmana com la que hem tengut no és comprensible que entre UM i PP es "pacti" el silenci (omertà en diuen a una cosa semblant). Silenciar el debat és silenciar l'opinió dels ciutadans, és amagar-se davant una realitat tossuda, i amb la que tanmateix es trobaran en sortir de la Sala de Plens del Consell Insular. Optar pel silenci, en aquest cas, és un gran error.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS